Uppdatering 2014-10-08: En ny Beta-version av proteinkvalitet.se ligger uppe, hemsidan är ett hobbyprojekt utan tidsram för när uppdateringen blir helt klar. Se mer på ww2.proteinkvalitet.se

Sötmandel torkad

Sötmandel torkad har en proteinpoäng på 55%, (fyller essentiella aminosyrabehovet med 55%) och innehåller därför inte tillräcklig mängd essentiella aminosyror för att, som enda livsmedel, täcka kroppens proteinbehov. Den aminosyra som begränsar proteinkvaliten mest är Lysin, se grafisk åskådning.

3 kommentarer till “Sötmandel torkad”

  1. Karin Jonsson skriver:

    Återigen, underbar sida du har här Erik! Letar livsmedel med hög tryptofanhalt i förhållande till andra stora neutrala aminosyror som leucin, isoleucin och valin, med tanke på omvandling till serotonin och melatonin och stress och sömnsvårigheter (ska ha en föreläsning).

    Vill bara kommentera att det inte finns någon grafik för sötmandel (typiskt, är en av mina favoriter ;-) ).

    Hälsningar från Karin

  2. mathias savklint skriver:

    om man lägger til ett livsmedel med rikligt på lysin och Metionin & cystein så blir det nett fullvärdigt protein?

  3. admin skriver:

    Karin: Grafik för sötmandel är fixat :-)

    Mathias: Precis, kombinerar man livsmedel så blir proteinkvaliteten fullvärdigt. Har tänkt att lägga in info om detta så snart jag har tid.

Lämna en kommentar